Historie van de Venrayse Singelloop

De Singels…

In Venray is het lopen van de singels een begrip. Ieder moment van de dag zijn er wandelaars en hardlopers te vinden. Jong en oud loopt het bekende rondje van Venray om een sportieve en gezellige invulling te geven aan de dag.

Op initiatief van Brendan Rijsdijk is de stichting Venrayse Singelloop opgericht. Het doel is om mensen in Venray en de regio in beweging te brengen. De samenwerking met sportverenigingen, bedrijven en gemeente Venray zorgt ervoor dat iedereen een winnaar wordt van dit loopfeest. Het promoten van de loopsport gaat hand in hand met het maatschappelijk belang: jeugd, sport en bewegen.

Om die doelstelling kracht bij te zetten is het goede doel van de Venrayse Singelloop Stichting Leergeld Venray. Sportkansen creëren en benodigdheden beschikbaar maken voor kinderen, die om financiële redenen geen sport kunnen beoefenen of kunnen bewegen, vindt de stichting belangrijk en draagt daarom het Stichting Leergeld Venray een warm hart toe.

De eerste editie vond plaats op zondag 5 oktober 2014 en bestond uit een 5- en 10 kilometerloop. Inmiddels is het programma uitgebreid en is de Singelloop uitgegroeid tot een jaarlijks evenement dat plaatsvindt op de eerst zondag van oktober. Vanaf 2016 zijn er wandelonderdelen toegevoegd aan het programma en met succes want 1/3 van de deelnemers is wandelaar. Een mooi, sportief en gezellig Venrays hardloop- en wandelevenement vóór sporters, dóór sporters!

Terug naar startpagina ⇑

Venrayse-Singelloop-www.laurafotostudio.nl-1665437b2a278634.jpg