Historie van de Venrayse Singelloop

De Singels…

In Venray is het lopen van de singels een begrip. Op welk moment van de dag men er ook komt, er zijn altijd wandelaars en hardlopers te vinden. Jong en oud loopt het bekende rondje van Venray om een sportieve en gezellige invulling te geven aan de dag.

Op initiatief van Brendan Rijsdijk is de stichting Venrayse Singelloop opgericht. Het doel is om mensen in Venray en omgeving in beweging te brengen. De samenwerking met sportverenigingen moet ervoor zorgdragen dat iedereen een winnaar wordt van dit loopfeest. Het promoten van de loopsport gaat dan ook hand in hand met het maatschappelijk belang ten behoeve van jeugd en sport. Sportkansen creëren voor kinderen die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een vereniging vindt de stichting belangrijk en draagt daarom het Jeugdsportfonds een warm hart toe.

De eerste editie van de Venrayse Singelloop was op zondag 5 oktober 2014 en bestond uit een 5- en 10-kilometerloop en moet uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend evenement. Een nieuw Venrays loopevenement vóór sporters, dóór sporters.

Inmiddels is het 2019 en zijn we toe aan de zesde editie van de Venrayse Singelloop op zondag 6 oktober!

Terug naar startpagina ⇑

Venrayse-Singelloop-www.laurafotostudio.nl-1665437b2a278634.jpg