Interview met Patrick Reijntjes

 

Wanneer ben je begonnen met hardlopen/ Wat heeft jou bewogen om te starten met hardlopen? Ik ben in januari 2015 gestart met hardlopen, puur uit interesse. Daarnaast tenniste ik nog actief in Vierlingsbeek. Al snel kwam ik erachter dat het tijd technisch lastig te combineren was en het ook geen verstandige combinatie was voor de bijbehorende lichamelijke belasting. Het hardlopen beviel me ook goed; ik moest een keuze maken. Na lang wikken en wegen had ik besloten te stoppen met tennissen en door te gaan met de hardlooptrainingen bij Run4Health. Sindsdien met volle overgave.

Wat was je eerste doel en hoe heb je hier naartoe getraind? Ik startte in “beginnersgroep 25” en het eerste doel was 5 km aaneengesloten hardlopen. Onder goede begeleiding trainde ik 2 keer per week en werd dit doel behaald in de geplande 3 maanden. Eénmaal uit de beginnersgroep werden de doelen en daarmee de afstanden periodiek opgehoogd. Ik heb daarbij geleerd dat elk doel de nodige inspanning en de daarbij behorende zweetdruppels kost… of het nu de 10 km of de marathon afstand was. Werkelijk elk behaald doel was een overwinning op zich en een succesje natuurlijk.

Wat is je grootste uitdaging of de belangrijkste wedstrijd geweest die je tot nu toe gelopen hebt?Ik heb veel uitdagingen gehad (in alle afstanden) echter de Zugspitze in 2018 was toch wel de mooiste en belangrijkste voor me. Met heel veel trainen in de 6 maanden voor de start heb ik de volledige afstand (86 km) volbracht in een prachtige omgeving. In Duitsland en Oostenrijk moesten ook nog eens 4196 hoogtemeters en 4452 dalende meters overwonnen worden. Na ongeveer 17 uur en 3 kwartier was de klus geklaard. “Vreemd” genoeg smaakte het ook nog eens naar meer. Daarnaast bewaar ik ook bijzondere herinneringen aan de Roparun in 2017 en de 1e gelopen marathon in Rotterdam april 2016.

Wat zijn je toekomstige doelen? Het huidige doel is in juni dit jaar omwille van slecht weer opgeschoven naar 2020. Dit jaar zou ik nogmaals de Zugspitze gaan lopen. Ik had me ingeschreven voor de langste afstand: 101 km. Helaas gooide voorspeld onweer roet in het eten, de organisatie annuleerde de langste 2 afstanden. 65 km was dit jaar de langste afstand. Uiteraard een goede reden om komend jaar terug te gaan. Tevens probeer ik elk evenement sneller te lopen dan de voorgaande keren. Als ik wat ouder ben (en met name mijn kinderen) zou ik graag een keer 100 miles (160 km) willen uitlopen. Dit doel blijft voorlopig nog wel even staan.

Heb je al vaak meegedaan aan de Singelloop? Ik heb in totaal 2 keer eerder deelgenomen aan de Singelloop. In 2016 en 2018 heb ik deelgenomen aan de 10 km. Dit jaar doet het hele gezin mee!

Wat vind je van de Singelloop als hardloopevenement? Ik vind de Singelloop een prachtig Venray’s hardloop- en wandelevenement voor jong en oud. Eigenlijk zou iedereen die het kan en tijd heeft hieraan deel moeten nemen. Ongeacht snelheid, leeftijd of wat dan ook. De Singelloop heeft ook een goed doel en dat moet natuurlijk gesteund worden. Na afloop is het altijd gezellig op het Schouwburgplein. Vorig jaar hadden we ook prachtig weer! Voor diegene die niet kunnen deelnemen: komen kijken mag ook!

Wat is je doel voor de zesde editie van de Singelloop? Dit jaar heb ik me ingeschreven voor de 5 en 10 km. Ik wil mijn PR op de 5 km verbeteren (staat op 18.31 minuten). Hopelijk lukt dat. Voor het geval het niet lukt komen er nog genoeg andere kansen. Het beloofd een sportieve maar vooral ook gezellige zondag te worden. Tot dan!

 

Wil jij ook andere lopers inspireren om mee te doen en je eigen hardloopervaringen delen? Stuur een mail naar info@venraysesingelloop.nl