Hoe loopt het Parcours

It’s all in the name…

Het parcours zit in de naam van het loopevenement en spreekt dus voor zich: de Venrayse Singels. Deze bestaan uit de Noord-, Oost-, Zuid- en Westsingel, dit kwartet vormt samen een afstand van iets meer dan 5 kilometer.

Hardloopparcours: Zoals ook voorgaande jaren is er de mogelijkheid om (ruim) 5 kilometer en (ruim) 10 kilometer hard te lopen. Anders dan bij de eerste drie edities zullen de hardlopers van de 5 en 10 kilometer dit jaar niet gezamenlijk starten. Het parcours bestaat voor beide lopen uit dezelfde route. De 5 kilometer loopt deze route één keer en de 10 kilometer loopt deze route twee keer.

De singels worden met de klok mee rond gelopen. Hierdoor hebben de lopers voortdurend zicht op het tegemoetkomend verkeer.

Evenals vorig jaar is het Schouwburgplein wederom het Start-Finish gebied. Het betrekken van het centrum in het parcours, met dit jaar ook de doorkomst van de 10 kilometer, zal ervoor zorgen dat het een heus loopfeest gaat worden. De afstand van het hardloopparcours is voor de 5 kilometer loop 5.142 meter. Het parcours voor de 10 kilometer is 10.284 meter.

Op het 10.000 en 5.000 meterpunt staan baniers/vlaggen met vermelding van de nog resterende meters.

Na de start zullen de lopers via het centrum naar de Raadhuisstraat vertrekken richting de Noordsingel. De Merseloseweg wordt dit jaar als finishroute naar het schouwburgplein gebruikt en wordt daarmee omgedoopt tot de “Via Gladiola” van de Venrayse Singelloop.

Route van de Rühl Haegens Molenaar 5 en 10km. De deelnemers aan de 10 km lopen 2 maal het rondje

De bambinoloop zitten ook dit jaar vooraan in ons programma. We willen als organisatie deze groep de volle aandacht geven die zij verdienen.

De route van de Spring Bambinorun.

Dit jaar zijn de routes van de kinderlopen aangepast. De 800 en 1600 meter van de kidslopen zullen in en om het centrum plaats vinden. Zij zullen via de Schoolstraat naar de Hoenderstraat lopen en via de Deken Thielenstraat en Merseloseweg weer naar het schouwburgplein terug komen.

De route van de Spring Kidsrun en tevens de route van Bax Financieel Advies X-Loop.

De 2200 meter JuniorRun zal via het Henseniusplein naar de Langstraat gaan en van daar naar de paralelweg van de Westsingel. Deze wordt gevolgd tot de Merseloseweg via het voet en fietspad. Bij de rotonde Westsingel / Merseloseweg gaan de junior runners via de Merseloseweg terug naar de finish op het Schouwburglein. Door deze nieuwe route kunnen de deelnemers “kennis maken” met de Singels als opstap naar de echte grotere afstanden.

Route van de Spring Juniorrun

De X-loop zit jaar later in het programma en tevens is route aangepast. We willen als organisatie deze groep de volle aandacht geven die zij verdienen en daarom vlak voor de hoofdlopen van de 5 en 10 kilometer starten. 

De route van de Bax Financieel Advies X-Loop en tevens de route van Spring Kidsrun.

Wandelparcours: Dit jaar zijn er 4 wandeltochten uitgezet. De afstanden zijn 5 km, 10 km, 15 km en 20 km. De wandelroute van de 5 km gaat grotendeels over de  singels en een stukje “slingeren” door het centrum. Het 10, 15 en 20 km parcours gaat ook over de singels maar zal ook delen buiten de singels bestrijken. Alle wandeltochten zijn, grotendeels, over de verharde weg.

De planning is zo gemaakt dat wandelaars van de 5, 10, 15 en 20 km gespreid binnen gaan komen op het Schouwburgplein vlak voor tijdens en na de start van het hardloopevenement.

De routes van de Boot de Vocht wandeltochten Geel = 5km, Groen =10 km, Rood =15km, Blauw =20km.

Aparte finish-boog voor de wandelaars. De afgelopen twee jaar hebben wij de hardlopers en wandelaars op dezelfde plaats laten finishen. Dit is echter niet naar wens verlopen. Daarom is besloten om de wandelaars gescheiden van de hardlopers op het Schouwburgplein te laten finishen.

De routes zijn zo op elkaar afgestemd dat wandelaars en hardlopers elkaar zien op de Oost-, Zuid-, en Westsingel. Dit zal voor een extra sfeer zorgen voor zowel de wandelaars als de hardlopers.

Terug naar startpagina ⇑