Parcours

It’s all in the name…

Het parcours zit in de naam van het loopevenement en spreekt dus voor zich: de Venrayse Singels. Deze bestaan uit de Noord-, Oost-, Zuid- en Westsingel, dit kwartet vormt samen een afstand van iets meer dan 5 kilometer.

Hardloopparcours: Zoals ook voorgaande jaren is er de mogelijkheid om (ruim) 5 kilometer en (ruim) 10 kilometer hard te lopen. De hardlopers van de 5 en 10 kilometer zullen niet gezamenlijk starten. Het parcours bestaat voor beide lopen uit dezelfde route. De 5 kilometer loopt deze route één keer en de 10 kilometer loopt deze route twee keer.

De singels worden met de klok mee rond gelopen. Hierdoor hebben de lopers voortdurend zicht op het tegemoetkomend verkeer.

Evenals vorig jaar is het Schouwburgplein wederom het Start-Finish gebied. Het betrekken van het centrum in het parcours, met ook de doorkomst van de 10 kilometer, zal ervoor zorgen dat het een heus loopfeest gaat worden. De afstand van het hardloopparcours is voor de 5 en 10 kilometer loop iets meer dan 5.000 en 10.0000 meter.

Exacte tijdwaarneming door “Vliegende start”

Dit jaar wordt er gezorgd voor een exacte tijdwaarneming op de finishstreep voor de 5000 en 10.000 meter. Dit wordt gerealiseerd doordat er in de grote straat twee tijdwaarnemingsmatten komen welke starten met de tijdregistratie wanneer je als loper daar voor de eerste keer overheen komt. Er is dus eigenlijk sprake van een “Vliegende start”.

Het punt waar de tijdwaarneming start wordt gemarkeerd met banieren, zodat voor iedereen duidelijk is wanneer de tijdwaarneming voor hem / haar start.

Na de start zullen de lopers via het centrum naar de Raadhuisstraat vertrekken richting de Noordsingel. De Merseloseweg wordt dit jaar als finishroute naar het Schouwburgplein gebruikt en wordt daarmee omgedoopt tot de “Via Gladiola” van de Venrayse Singelloop.

Route van de Rühl Haegens Molenaar 5 en 10km. De deelnemers aan de 10 km lopen 2 maal het rondje

De bambinoloop zit ook dit jaar vooraan in ons programma. We willen als organisatie deze groep de volle aandacht geven die zij verdienen. Zij starten en finishen bij de heuse start-finish boog waar alle hardlopers dit jaar starten en finishen.

De route van de Spring Bambinorun.

De routes van de kinderlopen zijn aangepast. Ook deze lopers zullen starten en finishen bij de start-finish boog waar alle hardlopers starten. De 800 en 1700 meter van de kidslopen zullen in en om het centrum plaats vinden. Zij zullen via de Schoolstraat naar de Hoenderstraat lopen en via de Deken Thielenstraat en Merseloseweg weer naar het schouwburgplein terug komen.

De route van de Fysio Buitenlust Kidsrun en tevens de route van Bax Financieel Advies X-Loop.

De 2200 meter Rabobank JuniorRun zal via het Henseniusplein naar de Langstraat gaan en van daar naar de paralelweg van de Westsingel. Deze wordt gevolgd tot de Merseloseweg via het voet en fietspad. Bij de rotonde Westsingel / Merseloseweg gaan de junior runners via de Merseloseweg terug naar de finish op het Schouwburglein. Door deze nieuwe route kunnen de deelnemers “kennis maken” met de Singels als opstap naar de echte grotere afstanden.

Route van de Rabobank Juniorrun

De X-loop lopers lopen dezelfde route als de kinderlopen. We willen als organisatie deze groep de volle aandacht geven die zij verdienen en daarom vlak voor de hoofdlopen van de 5 en 10 kilometer starten. 

Terug naar startpagina ⇑