Sportmassage Singelloop Venray

Mijn naam is Bart Baken, eigenaar van praktijk BB Sportmassage.

Al vanaf de 1 e editie van de Singelloop Venray in 2014 bied ik, samen met enkele collega’s, sportmassage en blessurepreventie aan voor de deelnemers van dit evenement.

Wanneer er intensief wordt hardgelopen of wordt gewandeld, hebben de spieren het behoorlijk zwaar te verduren. Een goede trainingsbelasting, waarin voldoende rust is ingebouwd, is het allerbelangrijkste om overbelasting verschijnselen te voorkomen. Daarnaast is het verstandig extra aandacht aan ontspanning en herstel te geven. Denk hierbij onder andere aan voldoende hersteltijd, goede voeding, maar ook aan sportmassage.

Sportmassage wordt toegepast om de vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheid, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. Een effect van massage is psychische en lichamelijke ontspanning. De stofwisseling wordt positief beïnvloed. Hierdoor herstelt men sneller en kan men weer sneller een bepaalde prestatie leveren.

Mijn praktijk BB Sportmassage is gevestigd aan huis in Leunen, hier ben ik 5 dagen per week fulltime werkzaam. U kunt bij mij terecht voor informatie, een massagebehandeling, tapen/bandageren of preventief advies.

Niet alleen sporters maar ook niet-sporters behandel ik in mijn praktijk, denk hierbij aan behandeling van nek-, schouder- rug- en hoofdpijnklachten. Naast mijn opleiding als NGS Sportmasseur heb ik diverse aanvullende opleidingen gevolgd zoals NGS Blessure Preventie en Kinesiotaping.

Op mijn website www.bbsportmassage.nl vindt u meer uitgebreide informatie omtrent al mijn diensten.

Ik wens alle deelnemers een goede voorbereiding toe op weg naar de 4e editie van de Singelloop Venray!

Met sportieve groet,

BB Sportmassage Bart Baken
Web:         www.bbsportmassage.nl Email:        info@bbsportmassage.nl