Unicef Regio Venray

Logo regio Zwolle

Steun kinderen die op de vlucht zijn! Op dit moment zijn in de wereld bijna 50 miljoen kinderen op de vlucht. De meeste van hen blijven in de regio waar ze vandaan komen, maar er komen ook veel kinderen naar Europa en zelfs naar Venray. Kinderen vluchten met hun familie of alleen voor oorlog, geweld, extreme armoede en natuurrampen. Oorzaken waar ze niets aan kunnen doen, maar waarvoor ze wel de hoogste prijs betalen. Leren, spelen, gezond opgroeien in een veilige omgeving: dat zit er niet in als kinderen op de vlucht zijn. Kinderen op de vlucht hebben zeer dringend hulp nodig, zoals een dak boven hun hoofd, goede voeding en medische zorg. Met psychosociale hulp kunnen ze hun vreselijke ervaringen verwerken. Ook moeten ze onderwijs kunnen volgen, zodat ze straks niet tot een verloren generatie behoren. Kinderen hebben bovendien bescherming nodig tegen geweld en misbruik, zeker als ze alleen reizen, ziek zijn of een beperking hebben. Als Unicef willen we alle kinderen op de vlucht helpen in conflictregio’s, in Europa en in Nederland.

Ook jij kan helpen! Op veel scholen in Venray hebben voorlichters van Unicef regio Venray gastlessen gegeven over vluchtelingkinderen. Ook hebben zij verteld over wat jij kan doen om deze kinderen te helpen. Door mee te doen aan de Spring Kidsrun of Spring Juniorrun / Unicefloop steun je het werk van Unicef op een leuke en sportieve manier! Je kunt jezelf laten sponsoren door bijvoorbeeld je ouders, familie, buren en vrienden een bedrag per 100 meter of per kilometer te vragen. Het geld dat je hebt verzameld kun je tijdens de Singelloop inleveren bij de stand van Unicef vlak bij de start en finish. De vrijwilligers van Unicef kunnen je dan nog iets meer vertellen over het werk van Unicef. Ze hebben bovendien een leuk kadootje voor jou als dank voor je inzet. Want door jouw actie kunnen wij vluchtelingkinderen nog beter helpen en dat is hard nodig. Loop daarom mee voor hulp aan kinderen op de vlucht! Als je vragen hebt over de Unicefloop, dan kun je een bericht sturen via het contactformulier

Zet hem op!  Super dat jij meedoet met de Spring Kidsrun of Spring Juniorrun / Unicefloop! Door veel sponsors te vinden help jij vluchtelingkinderen aan een beter leven en aan betere toekomst!!

Dus, schrijf jullie in en doe mee aan de Spring Kindsrun of Spring Juniorrun.

Terug naar startpagina ⇑