Podotherapie Boot de Vocht Wandeltochten

Ons land telt ruim 6,5 miljoen wandelaars. Vier miljoen hiervan noemen gezondheid en vitaliteit als reden om regelmatig te wandelen en in beweging te komen. Laat dit nu ook precies het doel van de Venrayse Singelloop zijn.

In 2015 hebben wij ons programma uitgebreid met wandeltochten zodat ook de vele wandelaars onder ons kunnen genieten van ons evenement in en rond het centrum van Venray. Deze uitbreiding was meteen al een succes en het vorig jaar liepen er zelfs al 368 wandelaars mee.

Wat is er nieuw dit jaar?

  • 4 afstanden; de 7,5 km komt dit jaar te vervallen en hiervoor in de plaats komen 2 nieuwe afstanden t.w. de 5 en 10 km. Vanaf dit jaar heeft u dus de keuze uit de volgende afstanden 5 -10 – 15 en 20 km.
  • De routes van de 15 en 20 km zijn deels vernieuwd.
  • Eigen omroeper voor de wandelaars.
  • Bedrijvenloop voor de wandelaars. Dit jaar is het ook mogelijk om met uw collega’s gezamenlijk deel te nemen aan ons wandelevenement.
  • Meer sanitaire voorzieningen onderweg.
  • Aparte finish-boog voor de wandelaars. De afgelopen twee jaar hebben wij de hardlopers en wandelaars op dezelfde plaats laten finishen. Dit is echter niet naar wens verlopen. Daarom is besloten om de wandelaars gescheiden van de hardlopers op het Schouwburgplein te laten finishen.

De start en finish zijn op het Schouwburgplein net zoals bij de hardlopers. De routecommissie heeft 4 mooie wandeltochten uitgezet en uiteraard zijn de singels in alle afstanden verwerkt. De deelnemers aan de 10-15 en 20 km zullen ook de buitengebieden van Venray kunnen bewonderen. Tevens is er voor de deelnemers aan deze afstanden een centrale drankpost/rustplaats geregeld.

Tijdens het wandelen hoeft u weinig te missen van het hardloopevenement omdat de routes zo zijn uitgezet dat je elkaar, zonder daar overigens overlast van te hebben, tegemoet komt. De hardlopers lopen over de hoofdweg en de wandelaars lopen over de stoep of indien niet aanwezig over het fietspad. Hierdoor kunnen de wandelaars de hardlopers aanmoedigen en uiteraard omgekeerd de hardlopers de wandelaars.

De starttijden zijn als volgt:
20 km om 09:40 uur  Klik hier voor meer informatie over deze afstand
15 km om 10:35 uur  Klik hier voor meer informatie over deze afstand
10 km om 11:15 uur  Klik hier voor meer informatie over deze afstand
  5 km om 11:15 uur. Klik hier voor meer informatie over deze afstand

Voor alle afstanden geldt dat wij gezamenlijk, per afstand, starten. Dit is noodzakelijk in verband met het strakke tijdschema op deze dag. Wij starten dus gezamenlijk maar vervolgens kunt u op eigen tempo de gekozen afstand wandelen, het is dus geen groepswandeling. De sluiting voor alle afstanden is om 14:45 uur.

Het inschrijfgeld: Het inschrijfgeld bedraagt bij voorinschrijving € 3,50 en bij daginschrijving € 5, =. Om drukte op deze dag zoveel als mogelijk te beperken verzoeken wij de wandelaars om zoveel als mogelijk gebruik te maken van de voorinschrijving. De voorinschrijving sluit op vrijdag 29 september om 18.00 uur. Schrijf je echter bij voorkeur voor vrijdag 15 september in dan krijgt je jouw startbewijs thuis gestuurd.

Na het uitlopen van de wandeltocht ontvangen de wandelaars, net als de hardlopers, de dik verdiende medaille.

Van bovengenoemd inschrijfbedrag gaat 1/3 deel naar het goede doel. Dit jaar is ons goed doel Stichting Leergeld. 

(v.l.n.r.  Bert van der Krabben, Antoon van der Sterren, Hans Hudales, Peter Vullings, Piet Lensen, Michel Thomassen)

Veel plezier namens de leden van de wandelcommissie van de Venrayse Singelloop.


Onze naamsponsor aan het woord

boot

Podotherapie Praktijk Boot de Vocht sponsort dit jaar voor de vierde maal de Venrayse Singelloop. En wel specifiek de Podotherapie Praktijk Boot de Vocht Wandeltochten! Dit jaar gaan we van start met tochten van 5, 10, 15 en 20 kilometer.

Gemeenschappelijke factor van al het rennen en lopen is, dat het gaat om loopplezier! Dan ligt het voor de hand dat Podotherapie Praktijk Boot de Vocht het evenement graag ondersteunt en sponsort.

Podotherapeut Ine Boot: “Waar het gaat om loopplezier, is Podotherapie Praktijk Boot de Vocht de beste looppartner. Plezier in lopen, en vooral probleemloos lopen, is belangrijk. Lopen doe je immers iedere dag. Daar kunnen wij als Podotherapie Praktijk Boot de Vocht een grote bijdrage in leveren. Daarom dat wij dit jaar het evenement wederom uitgebreid ondersteunen.”

Sport Podotherapeut Astrid Kessels vult aan: “Probleemloos lopen wordt vaak onderschat. Het is niet alleen “geen pijn aan de voeten”. Het is een veel breder begrip. Problemen bij het lopen uiten zich ook in pijn aan enkels, knieën, heupen en rug. Probleemloos lopen moet je niet uitstellen. Wanneer je klachten hebt, onderneem dan actie! Zondag 01 oktober 2017 klinkt het officiële startschot, maar de start van de voorbereidingen om lekker te lopen, kan wat ons betreft al direct beginnen!”

Om die laatste woorden kracht bij te zetten, biedt Podotherapie Praktijk Boot de Vocht 25 voorinschrijvers van de Wandeltochten een gratis controle van voet en schoen aan! In de Podotherapie Praktijk aan de Westsingel 5-B in Venray, krijgt u advies over uw schoeisel, uw voetverzorging, en eventueel advies over het verhelpen of voorkomen van (loop)klachten.

Deelnemers én twijfelende deelnemers aan een van de Wandeltochten, hebben dan ruim tijd voor voorbereidingen.

Aanmelden voor de gratis controle is noodzakelijk via 0478 – 589 176. Kijk voor informatie en voorwaarden op de website van Podotherapie Boot de Vocht via deze link .

Voor reguliere behandeling van uw voeten buiten de gratis voetcontrole om, bent u bij Podotherapie Praktijk Boot de Vocht dagelijks welkom, ook zonder verwijzing van arts of specialist. Op de locaties MC Buitenlust en MC Wieënhof zijn nieuwe patiënten op een aantal dagdelen zelfs zonder afspraak welkom! Kijk op www.podovenray.nl welke dagdelen

 

Terug naar startpagina ⇑